Hva skal jeg huske etter hjulskifte?

Når du har hatt et hjulskifte hos oss, er det en rekke ting det er viktig å kontrollere etterpå.

Kontroller dekktrykket
Du må kontrollere dekktrykket i alle dekkene. Hvis dekktrykket er feil øker du bl.a. drivstoff forbruket og slitasje på dekkene. I verste fall kan du også risikere å miste kontrollen over din bil, som kan få katastrofale følger for din og andres sikkerhet i trafikken.

Du finner det rette dekktrykket i bilens instruksjonsbok eller på et skilt i for eksempel en dørstolpe i bilen. Vi anbefaler at du kontrollerer dekktrykket, når dekkene er kalde. Du kan bruke en dekktrykksmåler hjemme.

Vi anbefaler at du kontrollerer dekktrykket minst én gang i måneden.

Etterstram hjulene
Du må etterstramme dine hjul, når du har kjørt 30-50 km. Vi anbefaler at du bruker en momentnøkkel og strammer med 12 kgm/120 Nm. Når du strammer bolten eller mutteren, skal du sikre at den ikke overstrammes. Du kan risikere at boltens/mutterens gjenger ødelegges og at bilens nav tar skade.

Løpende kontroll av dekkslitasje
Du må løpende kontrollere dine dekk for korrekt slitasje. Hvis dekkene slites ujevnt, kan det skyldes feil i sporing, opphengsdeler eller et feil dekktrykk. Hvis du ikke selv kan kontrollere dekket, så kan du alltid komme inn til thansen – så hjelper vi deg.

Vi anbefaler at du skifter dekk, når de er slitt ned til 3 mm.