Velg det riktige bilbatteriet


Bilbatteriet skal starte din bil, og hvis du opplever at din bil ikke vil starte, så er det kanskje på tide å skifte ditt bilbatteri. Batterisvikt er nemlig den primære årsaken til startproblemer.

Vi har samlet noen råd til deg, så du kan velge det rette batteriet.

Søk etter bilbatteriet til din bil

Først må du finne de bilbatteriene som passer til nettopp din bil via vår reg. nr- og merkesøkning. Så sikrer du deg, at batteriets dimensjoner passer til din bil. Når du har funnet de bilbatteriene som passer til din bil, er det noen overveielser du bør gjøre deg, så du velger det rette batteriet.

Hvis du blir presentert for flere bilbatterier i din søkning, anbefaler vi, at du sjekker dit nåværende batteri. Du må sjekke dets dimensjoner, kaldstartstrøm og batterikapasitet og velge nettopp det batteriet, som matcher ditt nåværende batteri.

Har din bil start-stop-funksjon?

Hvis din bil ikke har start-stop-funksjon, er dette ikke relevant.

De fleste nye biler har innebygget start-stop-teknologi. Alle biler med start-stop-teknikken skal bruke start-stop-batterier. Start-stop-biler er kjennetegnet ved, at motoren slår seg av, når bilen står stille eksempelvis i et lyskryss. Selv om bilene kan kjøre med et vanlig batteri, vil dette ikke fungere etter 6-8 måneder. Start-stop-biler krever avanserte og tilpassede batterier av typen AGM og EFB fra Exide.


AGM-batterier
Exides originale AGM-batterier er utviklet til start-stop-biler med meget energikrevende utstyr som eksempelvis musikkanlegg og navigasjon. De kan tåle mange av- og oppladninger, da de har 4 ganger større evne til å klare av- og oppladninger enn standardbatterier.


EFB-batterier

Den anden batteritype til start-stop-biler er EFB-batterier. De er utviklet med den unike Carbon Boost 2.0, som reduserer drivstofforbruket og reduserer CO2-utledningen. Batteriene er ideelle til kjørsel i tett bytrafikk med kjørsel på tomgang og mange stopp. De har en god "strømflow", som gjør at de har en suveren lademottagelighet. Dermed reduseres risikoen for motorstopp. De er langtidsholdbare og har 3 ganger større evne til å klare av- og oppladninger enn standardbatterier.

3 års garanti

Du får 3 års garanti på alle batterityper hos oss.