Velg riktig barne- og juniorsykkelHvilke valg skal du treffe, når du skal velge en sykkel til dit barn? Vi har samlet en rekke tips til hvordan du kan velge nettopp den sykkelen som passer til dit barn.

Hvilken sykkeltype skal du velge?
Vi har barne- og juniorsykler i mange forskjellige typer i form av MTB, retro- og klassiske sykler, racersykler samt BMX. Hvilken type sykkel som passer til dit barn avhenger av deres behov og ønsker. Det viktigste er dog ikke å gå på kompromiss med kvaliteten, da sikkerheten er det viktigste. Foregår kjøringen både på vei, stier og i skogen, så anbefales MTB og sportssykler til ditt barn. De klassiske syklene anbefales derimot til transport til og fra skole, idrett osv.

Skal sykkelen være med eller uten fotbremse?
Avhengig av hvilken bremse du foretrekker, har vi sykkelen som passer til dine ønsker. Typisk er MTB og sportssykler utstyrt uten fotbremse, hvor de klassiske syklene ofte er utstyrte med fotbremse.

Når skal ditt barn ha en juniorsykkel?
Som utgangspunkt skal ditt barn skifte til en juniorsykkel, når de er ca. 6-7 år eller skal bruke en 20"-sykkel.

Skal sykkelen være med innvendige eller utvendige gir?
Fordelen med utvendige gir er, at de gir mindre mostand, og samtidig er sykkelen lettere. Man kan også sykle vesentlig fortere med utvendige gir i forhold til innvendige gir. Utvendige gir fås fra 6-21 gir. På de innvendige girene derimot er det ingen vedlikeholdelse, da det er et lukket system. Innvendige gir fås i 3 og 7 gir.

Hvor mange gir?
Med hensyn til innvendige 7 gir, så gir de en mer glidende kjørsel, 3 gir derimot gir en større forskjell i girskiftet og motstanden. Det samme gjør seg gjeldende for utvendige gir. Jo flere gir, jo mer glidende kjørsel. Det er en fordel med flere gir ved ujevnt og kupert terreng.

Hvilket ekstrautstyr skal ditt barn bruke?
Sørg alltid for at ditt barn bruker sykkelhjelm og har den riktige størrelsen. Vi tilbyr alt av sykkelhjelmer. Det er også viktig å tilleggskjøpe følgende utstyr, hvis det ikke er med som standardutstyr: lås, lykter, skjermer, støtteben og bagasjebrett.

Hvilken størrelse skal dit barn ha?
Du kan via vår størrelsesguide enkelt finne den sykkelstørrelsen som passer til ditt barns alder og lengde. Så er du sikker på at ditt barn både sitter behagelig og sikkerheten er på topp. Vi anbefaler alltid en prøvetur, som du kan få i alle våre butikker.

Størrelsesguide til barne- og juniorsykler

Skrittlengde Ca. alder Hjulstørrelse
40 cm 2,5-4 år 12-14"
45 cm 3,5-6 år 14-16"
52 cm 5-7 år 18"
53-63 cm 6-8 år 20"
58-70 cm 7-9 år 24"
68-76 cm 8-10 år 26"
75-82 cm 9-12 år 26"
70-86 cm 10-14 år 26" MTB

Størrelsen på barnesykler angis alltid som hjulstørrelsen målt i tommer.

Slik måles skrittlengden.

Mål fra skrittet ned til buksebenets nederste kant. Hvis din størrelse er mellom to størrelser anbefaler vi at du velger den største.