Verktøy & pleie

230230018
Tak med stenger til cargosykkel
NOK 799,00

 

Pleie og vedlikeholdelse av din sykkel

Mange nordmenn bruker sykkelen i hverdagen til og fra jobb eller skole. Det er viktig at du pleier og vedlikeholder din sykkel, så den holder lengre og forblir driftssikker. Du øker dermed også din og dine medtrafikanters trafikksikkerhet. Vi har et stort utvalg av verktøy og pleieprodukter, enten du skal vaske eller skifte reservedeler på din sykkel.

Vask sykkelen
Vi har et stort utvalg av pleieprodukter til din sykkel. Du finner blant annet spesielt utviklede rengjøringsmidler, vaskebørster, kluter og avfetting.  

Smør forskjellige deler på sykkelen
En kjede skal også holdes ren, og den må ikke være tør. Den må heller ikke være for smurt, da det tiltrekker smuss og skitt. Smør kjeden grundig med en kjedeolje eller kjedespray. Vi anbefaler også, at du smører bolter og bevegelige deler med en Brunox-spray. Det forebygger både rust og slitasje. Du bør også smøre dine bremser jevnlig, så dine bremser blir motstandsdyktige ovenfor skiftende vær og forebygger slitasje. Det er forskjell på bremser og deres vedlikehold, enten du har sidetrekksbremser, rullebremser eller V-bremser.

Konus og styrefitting
Du kan bruke konusnøkler til eksempelvis å justere slark i nav. Og hvis det er slark i lagerne ved styret, kan du bruke styrefittingsnøkler.

Kasetteverktøy, krank- og avtrekkerverktøy
Hvis sykkelens kasette, skruekrans eller krankboks skal skiftes, er det viktig å ha det rette verktøyet. Du finner et stort utvalg av blant annet kranknøkler og avtrekkere.

Etterstram sykkelen
Du skal etterstramme dine pedaler, pedalarmer, hjulmuttere, sete, styre og diverse bolter og skruer. Vi har et stort utvalg av forskjellig verktøy som eksempelvis pedalnøkler til å stramme med. Du finner også spesialverktøy til å skifte lager, skjære gjenger eller rette girdroppet.

Kontroller sykkelens dekk
Hvis du vil unngå punkteringer, må du løpende kontrollere dine sykkeldekk for slitasje, revner, småstein og dekktrykk.

Juster girene
Gir krever også forskjellig vedlikehold. Utvendige gir skal holdes rene og fri for smuss. Du finner bl.a. en Brunox-spray til dette formålet. Hvis du har innvendige gir, skal du kun smøre kjeden etter behov.