Bilstoler

 

Bilstol til ditt barn 

Det er utrolig viktig med en sikker bilstol som oppfyller en lang rekke sikkerhetskrav, så ditt barn er sikret best mulig i trafikken. Vi har et stort utvalg av bilstoler som følger ditt barns utvikling og sikrer en god komfort. Alle bilstoler er klassifisert etter barnets vekt eller høyde. Det er derfor en god idé å veie og måle ditt barn, før du kjøper bilstolen. Våre bilstoler passer til barn fra ca. 0-13 kg/40-75 cm, 9-18 kg/61-105 cm og 15-36 kg/100-150 cm.

Hva er sikrest?
En bilstol kan benyttes fra barnet er nyfødt. Det sikreste valget er en bakovervendt bilstol, inntil ditt barn er 15 måneder – Trygg Trafikk anbefaler at barn sitter bakovervendt helt opp til minst 4-5 år. I en bakovervendt bilstol er barnet spendt fast med ryggen mot kjøreretningen og har mindre risiko for skader på rygg og nakke, hvis bilen havner i en frontkollisjon. Hvis ditt barn er under 136 cm, skal han/hun sitte i en bilstol eller beltestol (4-10 år), som passer til høyde og vekt når de er med i bilen.

Hvis du velger en bilstol med Top Tether-festepunkter, øker du ditt barns sikkerhet. Ved en eventuell kollisjon sikrer Top Tether, at bilstolens øverste del ikke tipper fremover. Det krever at din bil har Top Tether-festepunkter, som finnes i nyere biler.

Isofix og i-Size
Har du en bil med Isofix-beslag? Da bør du vurdere å kjøpe en bilstol med Isofix, som er lett å montere. Det vil si, at det er mindre sannsynlighet for at du monterer stolen feil. Hvis du ønsker en bilstol som oppfyller de nyeste og strengeste sikkerhetskravene, bør du velge en bilstol som er i-Size godkjent.

Når skal ditt barn ha en større bilstol?
Ditt barn skal ha en større bilstol når hodet begynner å stikke opp over kanten på stolen, eller vektgrensen er overskredet.

Selepute
Når ditt barn er for stor til en bilstol, skal det bruke en beltepute. Det er sikrest å bruke en beltestol med rygglen, da den gir mer beskyttelse til ditt barn i tilfelle en kollisjon. De fleste barn vokser ut av bilstolen rundt 3-4-års alderen, og da er det tid for å skifte den ut med en beltestol. Beltestolen løfter ditt barn opp, og holder bilens sele korrekt på plass over skulderen og hoften. 

Tilbehør til kjøreturen
Du kan også gjøre bilturen komplett med vårt store utvalg av tilbehør, så både du og ditt barn kan få en behagelig tur. Du finner alt fra oppbevaringslommer med tabletholder til baksetet, setebeskytter, lekebrett, babyspeil, koppholdere og nakkeputer.

Kom inn og prøv
Stikk innom din thansen-butikk, så hjelper vi deg med å finne den perfekte bilstolen til ditt barn.