Historien om thansen

Mer enn 50-års erfaring i bilbransjen

I 1973 på Torshov i Oslo startet Torshov Bilrekvisita. Virksomheten sin store styrke var den gang - som i dag, våre kompetente medarbeidere, stort vareutvalg og Norges beste service. Denne oppskriften førte til butikker over hele landet og skapte en stab med engasjerte og kunnskapsrike medarbeidere.

I januar 2017 ble Torshov Bilrekvisita oppkjøpt av thansen fra Danmark. Den toneangivende danske virksomheten introduserte med det sitt konsept i Norge og revitaliserte med det den gamle virksomheten og skape grobunn for en kraftig vekstreise.

Samtidig betydde det nye konseptet en stor sortimentsutvidelse med introduksjonen av blant annet dekk/felger, sykler, sykkelutstyr, deler og utstyr til moped/mc og camping/båt - sortimentet er nå på +250.000 varenummer. Konseptet er dermed samlet under betegnelsen:

 


 

 

- bil, hjem & fritid.

 

Våre mål er klare

  • Vi lever etter den danske kjøreregelen "alltid tilfredse kunder"
  • Vi leverer merkevarer og kvalitet til den riktige prisen. thansen har i mer enn 20 år hatt suksess med å kutte fordyrende mellomledd mellom deg som kunde og produsenten. Dette sikrer deg best value for money, slik at du mer enn gjerne kan sammenligne våre priser mot konkurrentene! Hos oss finner du dessuten våre egne merkevarer som vi er svært stolte av. Vi nevner Mobiline, Raze, Optimize, Xzound, Xzite, IQ-X, Camp+Nature, Outtrek og mange, mange flere.

 

 

Historien bak thansen

Bent Jensen utvikler konseptet som i 1991 blir til thansen. Firmaet startet som et rent postordrefirma med deler og utstyr til moped og scooter. Bent var lei av å aldri få de riktige delene til sin Yamaha 4-gir. Derfor bestemte Bent seg for at han ville prøve å kjøpe delene i Tyskland. De fordelaktige tyske prisene ga Bent ideen om å selge delene videre i Danmark via postordre.

De påfølgende 10 årene er preget av en voldsom vekst, hvor sortimentet blant annet utvides med mobiltelefontilbehør og ved årtusenskiftet startet man med bildeler. Opptil det tidspunktet hadde man ikke tenkt på å åpne butikker, men da sjansen bød seg for oppkjøp av en rekke bildelsfirmaer med flere fysiske butikker, kunne man ikke si nei. Derfor åpnet den første thansen-butikken i Kolding i november 2002.

I 2016 ble thansen medlem i ADI International. Det betyr at thansen nå kan tilby salg av bildeler fra de samme produsentene som leverer deler til merkeverksteder.

Dette har gjort thansen til en stor aktør på både forbruker- og B2B-markedet.

Firmaet har i dag mer enn 1600 medarbeidere i konsernet, hvorav ca. 350 jobber i de norske butikkene.